2013. április 2., kedd

SZÜNET

Üdv!

Tavaszi szünet van, így mi mást csinálhatnánk, ahelyett, hogy egész nap tojást ennénk sonkával? Hát fogjuk magunkat és elmegyünk képviselni a k2-t a Krétakör Bázisra, ahol egy családias, tíz emberből álló csapattal elkezdtünk gondolkodni, hogyan is lehetne remekül képviselni az érdekeinket a FESZ-en belül működő Ijfúsági Szekció tagjaiként. Kísérőm, állandó munkatársam: Horváth Szabolcs volt.

A mi részünk ebben - ki másé lenne -, hogy képviseljük a színészhallgatókat, akik a pályakezdés határán állnak. Szóba került, hogyan is próbálnak az egyes emberek helyet találni maguknak (!) színházaknál. Gulyás Marci is fontos kérdésnek tartotta, hogy ezzel a FESZ mit tud kezdeni, hogyan lehet ösztönözni a rendezőket, társulatvezetőket, hogy gyakorlatra vegyenek magukhoz hallgatókat a jövőben. Valóban, keveset tudnak rólunk.

Ez most az, ami ránk vonatkozik. A mait majd követni fogják még találkozók, meglátjuk, mire jutunk együtt. Hátha nem csak beszélgetünk. És félreértés ne essék, ezzel nem a mai találkát kritizálom, hiszen most kezdtük. Csak arra utalok, hogy nagyon, de nagyon sokat beszélgettünk eddig is a Kaposvári Egyetemen. A fél életünk beszélgetéssel telt el, ami a világon sehová nem vezetett. Sajnos. De valószínűleg csak a közeg nem volt megfelelő a kibontakozáshoz. Nagyon szorítunk magunknak, az Ifjúsági Szekciónak, hogy sikerüljön a lépegetés egyről a kettőre. Vagy esetleg tovább is.

Más: Szabival a következő egy hónapot, Az isten és a részegek budapesti próbakezdésééig arra szánjuk - többek között -, hogy az ő vezetésével megírjuk a darabban használandó dalokat, aláfestéseket, átiratokat. Mindenféle izgalmas hangszerünk lesz. Poharak. Például. De nem akarok minden poént lelőni. Tényleg nem.

Bence

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése